Ik ben Wisselkind

“Ik ben een vliegtuig”

Mijn naam is Monica Janssen (maar jij mag Mo zeggen) en Wisselkind Creative Coaching is mijn kindje…

“Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig”, betekent voor mij serieus en vanuit je hart spelen, met verbeeldingskracht en fantasie. Daarom is “ik ben een vliegtuig”, zo’n beetje mijn levensmotto geworden. Plezier hebben in alles wat je doet en daarbij lief zijn voor jezelf en anderen, zonder te (ver)oordelen, zijn de kernwaarden van Wisselkind.

Zo lang als ik me herinner ben ik geëmotioneerd en geïnspireerd door muziek, zang en songteksten. Mijn droom kwam uit toen ik al bijna volwassen was: zingen in een band! Ik was één van de eerste vrouwen in de metal muziek die allerlei effecten op de stem gebruikte (zoals grunts, screams en distortion) en daarnaast “clean” zong.

Lesgeven, coachen en performen zit in mijn DNA. Naast mijn werk als docent kunstvakken (beeldend/drama/muziek) op een VMBO school, CKV/Beeldende Vorming docent op de HAVO/VWO locatie en tevens mentor, leercoach en leefstijl-trainer, ben ik zangeres en muzikant.

Met mijn twee metal-bands X-Tinxion (vocals) en Downcast Collision (vocals en basgitaar) treed ik regelmatig op in binnen- en buitenland. Voor een aantal videoclips van deze bands heb ik script en scenario geschreven en ben ik verantwoordelijk geweest voor de regie. Zijdelings ben ik betrokken bij het project Magic O Metal, behalve mijn vlogs, werk ik mee aan een nieuwe Magic O Metal song.

Behalve metal muzikant, ben ik singer-songwriter.

Schooljaar2018-2019 begon ik aan de zangopleiding aan het Universal Voice Institute van Alberto ter Doest. Inmiddels ben ik officieel in het bezit van mijn diploma Universal Voice Master Teacher.

Naast al mijn activiteiten in de muziek, schrijf ik gedichten en maak ik beeldend werk. (zie portfolio)